Începe Postul Mare, perioada pocăinței, a pelerinajul spiritual, oferindu-ne tuturor posibilitatea de a ne căi de păcate și de a ne pregăti cu demnitate pentru a sărbători Sfintele Paște, Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos.

Când episcopul transilvănean Haynald Lajos a dat dispoziție pentru reînnoirea adorației perpetue în 1859-ben, din circulara lui reiese că aceasta avea deja o tradiție străveche în arhidieceza noastră. Slujitorul lui Dumnezeu, episcopul Márton Áron, stabilește rânduiala adorației perpetue, prin circulara sa din 20 Decembrie, 1939, această rânduială valabilă și în zilele noastre fiind regularizată de arhiepiscopul Jakubinyi György în 1998. 

La sfârșitul perioadei de advent, 23 decembrie, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a încheiat perioada de pregătire a Crăciunului cu o zi de reculegere la care au participat cei 45 de angajați printre care și cei patru episcopi ai arhidiecezei noastre. 

De Crăciun ne regăsim alături de Dumnezeu, ne găsim locul lângă ieslea pruncului sfânt din Betleem, și ne dăm seama, că doar El ne poate da înapoi pacea sufletească. Mesajul >>

Prin intermediul Asociației Cercetașilor Maghiari din România (ACMR) flacăra păcii de la Betleem a sosit și la sediul ahiepiscopal. Sub conducerea lui Bálint Lajos Lóránd, președintele ACMR, doi membri din echipa a patra de cercetași – Sfântul Ștefan, au predat Flacăra Păcii de la Betleem. Aceasta este adusă în fiecare an de cercetașii austrieci din Betleem. Flacăra este aprinsă chiar de la candela, care arde la locul nașterii Domnului, înainte de Crăciun.

Subscribe to Front page feed