Prin intermediul Asociației Cercetașilor Maghiari din România (ACMR) flacăra păcii de la Betleem a sosit și la sediul ahiepiscopal. Sub conducerea lui Bálint Lajos Lóránd, președintele ACMR, doi membri din echipa a patra de cercetași – Sfântul Ștefan, au predat Flacăra Păcii de la Betleem. Aceasta este adusă în fiecare an de cercetașii austrieci din Betleem. Flacăra este aprinsă chiar de la candela, care arde la locul nașterii Domnului, înainte de Crăciun.

Probabil anul acesta am așteptat la modul cel mai intensiv sărbătoarea Crăciunului, deoarece s-au întâmplat atât de multe lucruri cu noi, cu mediul înconjurător, cu lumea, lucruri care ne-au pus pe gânduri și care ne ridică mai mult sufletele către Dumnezeu.

La data de 8 decembrie, în Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, Arhiepiscopul Kovács Gergely a hirotonit cinci acoliți pentru slujirea Arhidiecezei de Alba Iulia în cadrul Sfintei Liturghii solemne, cu ușile închise, care a început la ora 10 în catedrala din Alba Iulia: pe Demeter István, László Zsoltot, Küsmődi Csongor-Ignác, Miklós Szilárd și Olasz Béla.

Sâmbătă 5 decembrie, pe coroana de advent pregătită în fața catedralei din Alba Iulia, a fost aprinsă a doua lumânare. În prezența credincioșilor și a angajaților arhiepiscopiei preotul paroh László Szabolcs a vorbit despre așteptare, amintind în același timp că suntem în vigilia sărbători Sfântului Nicolae.

Meditații zilnice

În această perioadă arhiereii noștri, încă din prima duminică de advent, prin împărtășirea gândurilor lor ne vor ajuta să ajungem și să ne întâlnim cu pruncul Isus de la Betlehem. Să fie spre ajutorul și îmbogățirea noastră spirituală.

Părintele paroh László Szabolcs sâmbătă seara a binecuvântat coroana de advent așezată în fața Catedralei Sfântul Mihail din Alba Iulia și a aprins prima lumânare.

Subscribe to Front page feed